Overijssel Overzee

Over Overijssel Overzee

Het prijswinnende lespakket Overijssel Overzee bestaat uit een (betaalde) gastles en vijf (gratis) methodevervangende lessen waarin omgevingsonderwijs, zintuiglijk leren en creatieve verwerking de reguliere inhouden van vijf slavernij-gerelateerde canonvensters (van VOC tot Anton de Kom) verbreden, verdiepen en verrijken. In het lesmateriaal is aandacht voor het ontstaan en de afschaffing van slavernij, in Nederlandse koloniën over de hele wereld. Het lesmateriaal is ontwikkeld voor groep 7-8 van de basisschool, maar ook goed te gebruiken voor klas 1-2 van het voortgezet onderwijs.

Mijn rol

Tijdens de ontwikkeling van Overijssel Overzee was ik betrokken als videomaker, tekstschrijver en beeldredacteur. Ik ontwikkelde de video’s die bij het lespakket horen. Dat was een ontzettend leerzaam proces. Daarnaast schreef ik mee aan de teksten van het lespakket, waar ik ook beeldmateriaal bij verzamelde.

Vaardigheden:

  • Tekstschrijven
  • Beeldredactie
  • Educatieve video
  • Educatieve scripts
  • Fotografie